Διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια αναφορικά με τις δράσεις μας

Στα τέλη του 2015, οι συνάδελφοί μας στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσιοποίησαν μία λίστα με τις συνεργασίες μας σε προγράμματα υγείας και ευεξίας, τις επιστημονικές έρευνες αλλά και τους επιστήμονες που έλαβαν οικονομική υποστήριξη από την Coca-Cola, από το 2010. Από τότε, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν δημοσιοποιήσει παρόμοιες πληροφορίες και με τη σειρά μας, δεσμευτήκαμε να κάνουμε το ίδιο. Έτσι, σήμερα δημοσιοποιούμε τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει χώρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πιστεύω ότι αυτό είναι και το σωστό να κάνουμε.

Έχουμε χρηματοδοτήσει προγράμματα και επιστημονικές μελέτες που συνδέονται με την υγεία και την ευεξία προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο που διαδραματίζουν τα προϊόντα μας στη διατροφή των ανθρώπων, καθώς και τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας παράλληλα με μια ισορροπημένη διατροφή. Αναγνωρίζουμε ότι κάποιοι αναρωτιούνται κατά πόσο η δραστηριότητά μας αυτή είναι επαρκώς διαφανής, και αν έχουμε εξηγήσει με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα δημοσιοποιούμε τη λίστα των προγραμμάτων και των ερευνών που συνδέονται με την υγεία και την ευεξία που έχουμε χρηματοδοτήσει σε Ελλάδα και Κύπρο, από το 2010. Αυτή είναι η αρχή μιας διαδικασίας με την οποία θα μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την Ελλάδα και την Κύπρο οι πληροφορίες αυτές θα ενημερώνονται κάθε 12 μήνες.

Από το 2010 έως το 2015 έχουμε υποστηρίξει με το ποσό των 1.973.460 € προγράμματα, έρευνα και συνεργασίες που συνδέονται με την υγεία και την ευεξία.

Περισσότερο από το 80% της χρηματοδότησής μας σε Ελλάδα και Κύπρο προέρχεται από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), το οποίο αποτελεί το κύριο φιλανθρωπκό βραχίονα της The Coca-Cola Company, και αφορά σε προγράμματα υγείας και ευεξίας που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες, ως μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης μας να στηρίζουμε έμπρακτα τις κοινότητες όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Κάποιες φορές, συχνά ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας, έχουμε επίσης υποστηρίξει επιστημονική έρευνα για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο που παίζουν τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων μας, στη διατροφή και τη συμπεριφορά των καταναλωτών, όπως επίσης και τον ρόλο της σωματικής δραστηριότητας και των διαφορετικών τρόπων ζωής. Όταν χρηματοδοτούμε επιστημονική έρευνα, οι αποδέκτες της χρηματοδότησής μας έχουν τον πλήρη έλεγχο της εργασίας που διεξάγουν -η οποία είναι αντικειμενική και ανεξάρτητη- και περιμένουμε ότι θα γνωστοποιήσουν την πηγή χρηματοδότησης σε κάθε δημοσίευση της έρευνας αυτής.

Οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε περιλαμβάνουν το ποσό της χρηματοδότησης και το έτος της υποστήριξης που δόθηκε από τη θυγατρική της The Coca-ColaCompany με ευθύνη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

Τέλος, γνωστοποιούμε τη λίστα των επαγγελματιών υγείας και των ειδικών επιστημόνων με τους οποίους, είτε συνεργαζόμαστε τακτικά και τους συμβουλευόμαστε, είτε τους υποστηρίξαμε εκτάκτως για να παρακολουθήσουν επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια.

Ελπίζουμε με τo περιεχόμενο στην ιστοσελίδα αυτή να παρέχουμε σαφήνεια αναφορικά με τις έρευνες και τα προγράμματα που έχουμε χρηματοδοτήσει. Είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά μας στις τοπικές κοινότητες της Ελλάδας και της Κύπρου. Σας ενθαρρύνουμε να μάθετε για τις επιστημονικές έρευνες, τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που έχουμε στηρίξει, καθώς και τους φορείς και τα άτομα με τα οποία έχουμε συνεργαστεί, ενώ το παράρτημα των ερωταπαντήσεων έχει δημιουργηθεί για να σας παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση,

Λίλιαν Νεκταρίου

Γενική Διευθύντρια, Coca-Cola Hellas με ευθύνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα