Τι κρύβεται πίσω από 3εκ. τόνους πλαστικό | Coca-Cola Greece

Τι κρύβεται πίσω από 3εκ. τόνους πλαστικό | Coca-Cola Greece

Όπως ίσως έχετε διαβάσει, πρόσφατα ανακοινώσαμε ότι το πλαστικό που χρησιμοποιήσαμε παγκοσμίως για την παραγωγή των προϊόντων μας, το 2017 υπολογίζεται σε περίπου 3 εκατομμύρια τόνους. Ο αριθμός αυτός συμπεριλήφθηκε στην έκθεση που δημοσίευσε το Ίδρυμα Ellen MacArthur, με τίτλο «Παγκόσμια Δέσμευση για την Οικονομία των Πλαστικών Νέας Γενιάς».

 

Υπογράψαμε τη δέσμευση αυτή, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής μας «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», ως μία ακόμη απόδειξη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα και της πρόθεσής μας να αναπτυσσόμαστε υπεύθυνα, φροντίζοντας όλες οι συσκευασίες μας ανακυκλώνονται και καμία να μη καταλήγει στους ωκεανούς ή στα σκουπίδια.

 

 

 

 

3 εκατομμύρια είναι ένας μεγάλος αριθμός, αλλά δεν τον κρύβουμε!

 

Ο αριθμός αυτός αντανακλά τα 500 εμπορικά σήματα ποτών και αναψυκτικών που παράγουμε και πουλάμε σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερες από 200 χώρες. Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι μπορούμε να δροσίζουμε εκατομμύρια ανθρώπους, κάθε μέρα και η πλαστική συσκευασία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι αυτού του παζλ, για να εξασφαλιστεί ότι απολαμβάνετε αυτά τα ποτά και τα απολαμβάνετε με ασφάλεια. Αλλά μας ενδιαφέρει εξίσου που καταλήγει συσκευασία μας, αφού τη χρησιμοποιήσετε.

 

 

Η «Παγκόσμια Δέσμευση για την Οικονομία των Πλαστικών Νέας Γενιάς» του Ιδρύματος Ellen MacArthur

 

Για την πραγματοποίηση της δέσμευσης αυτής το Ίδρυμα ζήτησε σε περισσότερες από 150 εταιρείες σε όλο το οικοσύστημα της βιομηχανίας των πλαστικών να είναι πιο ανοιχτές και πιο ειλικρινείς, αναφορικά με τη χρήση των πλαστικών. Από τις 150 εταιρείες, οι 31 μοιράστηκαν λεπτομέρειες για το παγκόσμιο, πλαστικό τους αποτύπωμα, και η Coca-Cola ήταν ανάμεσα σε αυτές.

 

Οι εταιρείες δεν υποχρεούνται να δημοσιεύουν αυτές τις πληροφορίες, γι’ αυτό και το Ίδρυμα Ellen MacArthur χαιρέτισε την προθυμία μας να μοιραστούμε αυτά τα στοιχεία: «Χαιρετίζουμε τις εταιρείες που δημοσιεύουν αυτά τα δεδομένα και ενθαρρύνουν όλες τις άλλες εταιρείες που παράγουν και χρησιμοποιούν πλαστικά να κάνουν το ίδιο και να αποκαλύψουν το πλαστικό τους αποτύπωμα».

 

 

50% ανακυκλωμένο περιεχόμενο στις συσκευασίες μας

 

Αυτή τη στιγμή, και ενώ είναι ανοιχτή μία μεγάλη παγκόσμια συζήτηση-την οποία  με τη σειρά μας χαιρετίζουμε- σχετικά με τον ρόλο του πλαστικού στην εποχή μας, το πλαστικό  αποτελεί σημαντικό υλικό στις συσκευασίες που χρησιμοποιούμε. Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ελαφριά, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και προσφέρουν έναν βολικό και ασφαλή τρόπο να απολαύσετε τα προϊόντα μας.

 

Αλλά θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε έχουν περισσότερες από μία ζωές. Έτσι, μέχρι το 2030, για κάθε μπουκάλι ή αλουμινένιο κουτάκι  που πουλάμε, σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύουμε να ανακυκλώνουμε ένα άλλο, ακόμη και αν δεν ανήκει στη δική μας εταιρεία. Δουλεύουμε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, τους εταίρους μας, σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής μας, τους πελάτες μας και όλους εσάς, για να σχεδιάσουμε μαζί τις κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

 

Παράλληλα, δεσμευόμαστε να κάνουμε τα μπουκάλια μας καλύτερα. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε παγκόσμια είναι ανακυκλώσιμο (πάνω από 87%) και ο παγκόσμιος στόχος μας είναι να κάνουμε τη συσκευασία μας 100% ανακυκλώσιμη, έως το 2025.

 

Μέχρι το 2030, το σύστημα Coca-Cola σκοπεύει επίσης να παράγει πλαστικές συσκευασίες με, κατά μέσο όρο,  50 % ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις, το τελευταίο έτος, για την καινοτομία που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτάσουμε γρήγορα σε αυτόν τον στόχο, όπως η χημική ή ενισχυμένη ανακύκλωση πλαστικών και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των υφιστάμενων τεχνολογιών.