- Μία ακόμη βράβευση για το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» στα Bravo Sustainability Awards

- Πολλαπλές διακρίσεις για την  πολύχρονη συμβολή τους  στην κοινωνία και προστασία του περιβάλλοντος

Αθήνα, 26 Μαΐου 2017 – Ένα βραβείο και τέσσερις διακρίσεις απέσπασαν η Coca-Cola και η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο των φετινών Bravo Sustainability Awards, σε μια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας των πολιτών. Το Σύστημα της Coca-Cola στη χώρα μας ξεχώρισε για την κοινωνική συνεισφορά του μέσα από προγράμματα που απαντούν σε ουσιαστικές ανάγκες των νέων και της κοινωνίας και δηλώνουν την ισχυρή του δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα:

• Το Σύστημα της Coca-Cola απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας Bravo Environment για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 11 χρόνια, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό  Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med)  αλλά και τοπικούς φορείς και ΜΚΟ, δίνοντας λύσεις στο φαινόμενο της λειψυδρίας και προστατεύοντας παράλληλα υδροβιότοπους της χώρας. Σήμερα, εξοικονομούνται πλέον 260 εκατ. λίτρα νερού ετησίως, στα 30 νησιά με προβλήματα υδροδότησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής σχεδόν  55.000 κατοίκων. Παράλληλα, το πρόγραμμα έχει κάνει εφικτή τη μελέτη της οικολογικής κατάστασης 100 υγροτόπων ανά την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο βραβείο μεγαλώνει τη σειρά διακρίσεων που έχει λάβει η εταιρεία για το πρόγραμμα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
  • H Coca-Cola Τρία Έψιλον διακρίθηκε και για την ολιστική προσέγγιση στη βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση νερού στην κατηγορία Bravo Environment. Ένα σημαντικό επίτευγμα που αποδεικνύει την ολιστική προσέγγιση που ακολουθεί η εταιρεία, είναι η διαδικασία πιστοποίησης των μονάδων της με το European Water Stewardship (EWS), την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του  οργανισμού European Water Partnership. Ήδη, η  μονάδα παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο είναι η πρώτη στον κλάδο των τροφίμων και ποτών και η δεύτερη σε όλη την Ελλάδα που λαμβάνει την πιστοποίηση EWS, έχοντας επιτύχει 100% σε περισσότερους από 40 δείκτες, με αποτέλεσμα να λάβει τη Χρυσή Διάκριση (Gold European Water Steward). Παράλληλα, στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται η πιστοποίηση της μονάδας Σχηματαρίου, του μεγαλύτερου εργοστασίου αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα.Στην κατηγορία Bravo in Action, η Coca-Cola Τρία Έψιλον έλαβε διάκριση για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις». Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2012 σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στόχος του είναι να  δημιουργήσει καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μάθησης μέσα από επισκευαστικές και διορθωτικές εργασίες σε σχολικά κτήρια με αυξημένες ανάγκες. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2012 και μέσα από μία επένδυση που έχει ξεπεράσει τα 1,1 εκατ. ευρώ, έχουν ανακαινιστεί 13 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχοντας βελτιώσει την καθημερινότητα 4.500 μαθητών.
  • Στην κατηγορία Bravo in Action, η Coca-Cola διακρίθηκε για την συμβολή της στο πρόγραμμα  6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration”. Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοποριακή ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, μια πρωτοβουλία του World Economic Forum και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην  καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του “brain drain”.  Απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων  µε μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 χρόνων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη καινούργιων δεξιοτήτων, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εθελοντικής εργασίας.
  • Τέλος, η Coca-Cola διακρίθηκε, επιπλέον, στην κατηγορία Bravo Governance για τις πολιτικές της σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, που προάγουν τις καλές πρακτικές και την εταιρική δεοντολογία.

Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα πιστεύει βαθιά ότι η ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συλλογική προσέγγιση και συνεργασία αποτελεί δυναμικό συντελεστή για τη μεγιστοποίηση της θετικής επίδρασης των πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Μέσα από ουσιαστικές συνέργειες, το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα ενώνεται με φορείς, οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών για να αντιμετωπίσει και να δώσει ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα.

--ΤΕΛΟΣ--

Σχετικά με την The Coca-Cola Company:

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.900 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 21 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 19 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες. Το χαρτοφυλάκιο της The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No. 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

To Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη

της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey στο www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo, επισκεφτείτε το blog Coca-Cola Unbottled στο  www.coca-colablog.com ή βρείτε μας στο Linkedin, στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 48 χρόνια, η CocaCola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου CocaCola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The CocaCola Company (CocaCola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρεία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), ενώ επίσης διανέμει τα snacks TSAKIRIS, τα ενεργειακά ποτά Monster και τον καφέ Lavazza. Η CocaCola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.

Μάθετε περισσότερα στο gr.coca-colahellenic.com και στο Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E