J001290_Sous_plat_A3_Minoan_2803.ai
Οι Coca-Cola και Coca-Cola Τρία Έψιλον τιμούν την Κρήτη και γιορτάζουν την πολύχρονη παραγωγική και εμπορική παρουσία τους στο νησί με ένα μοναδικό συλλεκτικό μπουκάλι που δημιούργησαν Έλληνες καλλιτέχνες, αντλώντας την έμπνευσή τους από την πλούσια μυθολογία και παράδοση του νησιού! Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, πλήθος δράσεων στο νησί, θα ενισχύσουν την εμπειρία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, με στόχο να το προβάλλουν περαιτέρω ως διεθνή τουριστικό προορισμό, να ενισχύσουν την εμπορική δραστηριότητα των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και να στηρίξουν τους νέους της Κρήτης με προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ένα συλλεκτικό μπουκάλι που τιμά τον Κρητικό πολιτισμό!

Φέτος το καλοκαίρι όσοι βρεθούν στο νησί, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη τους Coca-Cola σε ένα μπουκάλι, μοναδικό σε όλο τον κόσμο!  Το συλλεκτικό μπουκάλι είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Κρήτη. Τα χαρακτηριστικά γραφικά της Coca-Cola έχουν αντικατασταθεί με απεικονίσεις εμπνευσμένες από τοιχογραφίες από το παλάτι της Κνωσσού, το μύθο της Αριάδνης αλλά και τα Ταυροκαθάψια, άθλημα της Μινωικής εποχής. «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα συλλεκτικό μπουκάλι Coca-Cola εμπνευσμένο από τον τόπο μας και το αφιερώνουμε στην  Κρήτη. Εμπνευστήκαμε από τις αξίες, την παράδοση και την ιστορία της Κρήτης και τις αποτυπώσαμε δημιουργικά, θέλοντας να συμβάλλουμε και εμείς στην προβολή του σημαντικού αυτού τόπου αλλά και να τιμήσουμε την πολύχρονη παρουσία μας στο νησί» δήλωσε σχετικά η Ντιάνα Μπίρμπα, Διευθύντρια Marketing της Coca-Cola με ευθύνη για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης ήταν ο πρώτος αποδέκτης της συλλεκτικής φιάλης για το νησί και δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κυκλοφορία ενός τόσο καινοτόμου εργαλείου προβολής και προώθησης του νησιού που είναι εμπνευσμένο από τον Μινωικό πολιτισμό. Η Περιφέρεια καλοδέχεται κάθε τέτοια αναπτυξιακή πρωτοβουλία η οποία σέβεται την παράδοση και τον πολιτισμό μας και προωθεί τον τόπο μας. Ευχόμαστε αυτό το συλλεκτικό μπουκάλι να είναι καλοτάξιδο

Συλλεκτικά αντικείμενα Coca-Cola και πολλές εκπλήξεις!

Από τις 24 Ιουλίου και για περίπου δύο εβδομάδες το Coca-Cola Pop-Up Store, το κινητό κατάστημα με τα συλλεκτικά Coca-Cola αντικείμενα θα επισκεφθεί διάφορα σημεία στην Κρήτη και αναμένεται να γίνει το σημείο συνάντησης των fans και όχι μόνο, γεγονός που παράλληλα θα τονώσει την τοπική εμπορική κίνηση.      

Προβολή της Κρήτης μέσα από διεθνή διαγωνισμό!  

Φέτος η Coca-Cola επέλεξε την Κρήτη ανάμεσα σε δημοφιλείς προορισμούς απ’ όλη την Ευρώπη ως το μεγάλο έπαθλο διεθνούς διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στα Social Media, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω προβολή του νησιού ως καλοκαιρινό προορισμό. Οι νέοι από 10 χώρες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα αλλά και το μεγάλο έπαθλο. Περισσότεροι από 50 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κρήτη κερδίζοντας ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές στο πανέμορφο νησί, αλλά και ξεχωριστές εμπειρίες και εκπλήξεις που έχουν σχεδιαστεί μόνο για εκείνους. 

Στηρίζοντας τους νέους της Κρήτης και την νεανική επιχειρηματικότητα!

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Κρήτη, οι Coca-Cola και Coca-Cola Τρία Έψιλον φέρνουν στην Κρήτη ξεχωριστά προγράμματα που απευθύνονται σε νέους που είτε επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες, είτε αναζητούν υποστήριξη για το πώς θα αναπτύξουν τις  επιχειρήσεις τους. Η αρχή έγινε με το πρόγραμμα Counting Stars που επισκέφθηκε τον Μάιο τα Χανιά και το Ηράκλειο για να προσφέρει σεμινάρια επιχειρηματικότητας με έμφαση στον τουρισμό, συμβουλευτική υποστήριξη και δυνατότητες δικτύωσης. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΜΚΟ «MeXoXo» υποστήριξε περίπου 100 νέους που στην πλειοψηφία τους διατηρούν επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό ή επιθυμούν να δημιουργήσουν μια καινούργια.

To πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Τρία Έψιλον θα ταξιδέψει και στο Ηράκλειο το φθινόπωρο.  Με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων 18-30 ετών στη χώρα μας και με βασικό μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους, δωρεάν, δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης ώστε να  διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, ενώ όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν πρόσβαση και στην e-learning πλατφόρμα του προγράμματος.

Coca-Cola και Coca-Cola Τρία Έψιλον: πολύχρονη παρουσία και στενοί δεσμοί με την Κρήτη

Η κοινή δραστηριότητα της Coca-Cola και της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Κρήτη έχει σημείο αναφοράς  τη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης στο Ηράκλειο, που συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας! Μία υπερσύγχρονη εγκατάσταση που διαθέτει 3 γραμμές παραγωγής αναψυκτικών, με ετήσια δυναμική που φτάνει τα 18 εκ. λίτρα, και μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής, που αποτελεί κέντρο δραστηριότητας εκτός από την Κρήτη, για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. «Η λειτουργία της μονάδας μας στο Ηράκλειο εδώ και 10 χρόνια, έχει ενισχύσει την πολυετή παρουσία μας στο νησί και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς μας. Σχεδιάζοντας το μέλλον, αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε ενεργό κομμάτι αυτού του τόπου, συμβάλλοντας στο εμπόριο, στην οικονομία και στην κοινωνία», δήλωσε η Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο.

Σήμερα στην Κρήτη απασχολούνται 107 εργαζόμενοι στη μονάδα του Ηρακλείου και στις πωλήσεις,) που συνεργάζονται καθημερινά με περισσότερους από 80 τοπικούς χονδρέμπορους  για να φέρουν τα προϊόντα σε σχεδόν 10,000 σημεία πώλησης σε όλη την Κρήτη. Έτσι, κάθε προϊόν που παράγεται στην Κρήτη στηρίζει την τοπική οικονομία αλλά και την τοπική εμπορική δραστηριότητα.


 

Σχετικά με την The Coca-Cola Company:

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.900 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 21 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 19 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες. Το χαρτοφυλάκιο της The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No. 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

To Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey στο www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo, επισκεφτείτε το blog Coca-Cola Unbottled στο  www.coca-colablog.com ή βρείτε μας στο Linkedin, στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 48 χρόνια, η CocaCola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου CocaCola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The CocaCola Company (CocaCola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρεία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), ενώ επίσης διανέμει τα snacks TSAKIRIS, τα ενεργειακά ποτά Monster και τον καφέ Lavazza. Η CocaCola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.

Μάθετε περισσότερα στο gr.coca-colahellenic.com και στο Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E

Περισσότερες Πληροφορίες

V + O Communication

Σοφία Τζίρου, Account Director

Τηλ: 211 7501262, 6959994391

stz@vando.gr