Επιπλέον επένδυση αξίας $500.000 σε προγράμματα
νεανικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για το 2017-2018

Αθήνα, 23 Μαΐου 2017

Από το 2010 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε προγράμματα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών θεμάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η στήριξη των νέων και συνεχίζει δυναμικά προς την ίδια κατεύθυνση, με μια νέα δωρεά $500.000 για το 2017-2018, φθάνοντας ένα συνολικό ύψος 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει τους νέους της Ελλάδας, η νέα δωρεά αφορά σε προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας.

Με το ποσό των $500.000 θα ενισχυθούν τρία σημαντικά προγράμματα:

• Μετά την επιτυχία του 2015 και 2016, οι Τhink Young «Σχολές Επιχειρηματικότητας»  επιστρέφουν στην Ελλάδα σε 4 πόλεις σε συνεργασία με την διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση “Think Young”, προσφέροντας σε νέους Έλληνες τα εφόδια να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα.
  • Το πρόγραμμα 6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, το οποίο η Coca-Cola υποστηρίζει τα τελευταία 4 χρόνια, θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης, το οποίο θα προσφέρει σε ταλαντούχους νέους της χώρας μας τις αναγκαίες δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού και της πληροφορικής.
  • Το πρόγραμμα Counting Stars, που στόχο έχει να στηρίξει νέες γυναίκες ανά την Ελλάδα να ξεκινήσουν μια ιδέα και να την κάνουν πραγματικότητα ή να ενδυναμώσουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η βιοτεχνία.

«Με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola, στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία, με επίκεντρο τους νέους που αποτελούν την καρδιά και το μέλλον της χώρας μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για την Ελλάδα,  την Κύπρο και την Μάλτα.

Λίγα λόγια για τα προγράμματα

• Οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, που ίδρυσε η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση ThinkYoung, αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης νέων επίδοξων επιχειρηματιών, όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν το ρόλο των καθηγητών/ μεντόρων και βοηθούν τους νέους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Στις εκπαιδευτικές του δράσεις έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει πάνω από 300 άτομα στην Ελλάδα. Για το 2017, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας θα ταξιδέψουν σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα με στόχο να προσεγγίσουν επιπλέον 400 νέους, οι οποίοι θα αναδείξουν το επιχειρηματικό τους ταλέντο.
  • Το ReGeneration είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα, αλλά και σε εταιρείες που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες. Το πρόγραμμα προσφέρει 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 50 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας. Μέσω του ReGeneration, περισσότεροι από 300 νέοι έχουν ήδη απασχοληθεί σε περισσότερες από 90 εταιρίες, με το 80% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα να έχει ανανεώσει τη σύμβασή του, αλλά και να έχει αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες για την επαγγελματική και την προσωπική του εξέλιξη.
  • Το πρόγραμμα “Counting Stars” που υλοποιείται σε συνεργασία με το μη κυβερνητικό οργανισμό MeXoXo προσφέρει επιχειρηματική στήριξη και καθοδήγηση σε γυναίκες που πραγματοποιούν συνεταιριστικές ή ατομικές επιχειρηματικές προσπάθειες ανά την Ελλάδα. Επιδίωξη του προγράμματος για το 2017-2018 είναι, με τη στήριξη και του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), να ενισχύσει 600 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους εκπαίδευση και καθοδήγηση, μέσα από προσωπικές συναντήσεις και ομαδικά ενημερωτικά σεμινάρια και δραστηριότητες. Το πρόγραμμα ξεχωρίζει γιατί, εκτός από τις οκτάωρες ομαδικές εκπαιδευτικές συναντήσεις, οι άνθρωποι της MeXoXo αφιερώνουν τουλάχιστον μία ώρα σε μια ατομική συνάντηση με την κάθε γυναίκα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, με στόχο να κατανοήσει και να αναπτύξει καλύτερα τις ανάγκες και τις ιδέες της. Με αυτόν τον τρόπο, αυτή η εξατομικευμένη συμβουλευτική συνάντηση τη βοηθάει να εξελίξει την επιχειρηματική της ιδέα και να αναλάβει δράση για να την κάνει πραγματικότητα.

Σχετικά με το The Coca-Cola Foundation

Το The Coca-Cola Foundation είναι το παγκόσμιο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της The Coca-Cola Company. Από την ίδρυσή του, το 1984, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από 990 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Coca-Cola Foundation, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Σχετικά με την The Coca-Cola Company:

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.800 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η  The Coca-Cola Company εμπορεύεται 20 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 18 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες. Το χαρτοφυλάκιο της The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No. 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη χάραξη της στρατηγικής marketing, την προώθηση, την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση και την προστασία της φήμης των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα.