Η συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες ισοδυναμεί με 1,2% των καθαρών κερδών της εταιρείας για το 2016

Αθήνα, 14/02/2017 – Δωρεές άνω των 106 εκ. δολαρίων σε περισσότερους από 230 οργανισμούς πραγματοποίησε η The Coca-Cola Company σε συνεργασία με το Ίδρυμά της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) μέσα στο 2016.  Οι δωρεές αυτές θα ωφελήσουν άμεσα κοινότητες σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές, με το 97% αυτών να εστιάζει σε δράσεις που βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων της Coca-Cola για βιώσιμη ανάπτυξη και αφορούν στην ενίσχυση των γυναικών, το νερό και την ευημερία των κοινοτήτων. 

To ποσό που προσφέρθηκε σε δωρεές το 2016, ισοδυναμεί με το 1,2% των καθαρών κερδών της εταιρείας, ξεπερνώντας τη δημόσια δέσμευση της Coca-Cola να δωρίζει το 1% των καθαρών κερδών της ετησίως. Από το  1984, το The Coca-Cola Foundation έχει επιστρέψει περισσότερα από 909 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς και σε τοπικές κοινότητες παγκοσμίως.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να υποστηρίζουμε την αποστολή αξιόλογων οργανισμών που κάνουν τη διαφορά», δήλωσε η Helen Smith Price, Πρόεδρος του The Coca-Cola Foundation και Αντιπρόεδρος Global Community Affairs της The Coca-Cola Company. “Μόνο μέσα από τη συλλογική εργασία μπορούμε να βελτιώσουμε τις ζωές των συνανθρώπων μας και να φέρουμε ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία».

Για το 2016, το The Coca-Cola Foundation αναγνώρισε και απένειμε 72 εκατ. δολάρια στα παρακάτω προγράμματα:

 • 7 εκατ. δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των γυναικών 
 • 27 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη πρωτοβουλιών αναφορικά με το νερό και το περιβάλλον, και 
 • 38 εκατ. δολάρια για τη στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενίσχυση κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης των νέων, του HIV/AIDS, των τεχνών και του πολιτισμού, και της ανθρωπιστικής αρωγής σε περιπτώσεις καταστροφών.  

Επιπλέον, η Coca-Cola πραγματοποίησε δωρεές ύψους 34ων εκατ. δολαρίων με τη μορφή χρηματοδότησης και δωρεάς προϊόντων σε εκδηλώσεις και προγράμματα κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.

Ειδικά για την Ελλάδα, το 2016 πραγματοποιήθηκαν 4 προγράμματα με τη στήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola:

Η Coca-Cola και η Coca-Cola Τρία Έψιλον μεταφράζουν τη δέσμευσή τους για την προστασία των υδάτινων πόρων σε ουσιαστική δράση με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό». Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola και σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και τις τοπικές αρχές των νησιών στους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων που υλοποιείται από το 2008, έχει βελτιώσει τη ζωή περισσότερων από 49.000 κατοίκων σε 29 νησιά με ιδιαίτερα οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, όπως η Σύρος και η Σίκινος. Μέσω του προγράμματος επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία 204 εκατ. λίτρα νερού ετησίως, που συλλέγονται και χρησιμοποιούνται κυρίως για δευτερεύουσες χρήσεις.

 • Venture Garden 
  Το The Coca-Cola Foundation υποστήριξε νέους επιχειρηματίες, βοηθώντας τους να κάνουν την επιχειρηματική τους ιδέα πραγματικότητα, μέσω του ελληνικού προγράμματος επιχειρηματικότητας «Venture Garden», το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). Η δωρεά αποτελεί μέρος της σταθερής δέσμευσης της Coca-Cola για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, που αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα.
 • ReGeneration 
  Το ολιστικό πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης  ReGeneration, είναι μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υλοποιείται με τη στήριξη της Coca-Cola, του The Coca-Cola Foundation, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI) και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους έως 29 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία όχι μόνο να βρουν δουλειά στην Ελλάδα αλλά και να αποκτήσουν τις σωστές δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά. Το πρόγραμμα απευθύνεται επίσης σε αξιόλογες εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους εντάσσοντας νέους με υψηλές δυνατότητες.

  Το ReGeneration είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης καθώς εκτός από την 6μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση, προσφέρει 50 ώρες εκπαίδευσης αλλά και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας σε επιλεγμένες ΜΚΟ.
 • Σχολή Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα - Entrepreneurship School Greece 
  H Coca-Cola, με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation έφερε το 2015 και το 2016 στην Ελλάδα τη Σχολή Επιχειρηματικότητας με στόχο να εμπνεύσει τους νέους της χώρας να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να τολμήσουν να καινοτομήσουν. Η Σχολή Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέους επίδοξους επιχειρηματίες μεταξύ 18 -35 ετών και διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε μεγάλες πόλεις του κόσμου. Αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης νέων επίδοξων επιχειρηματιών, χωρίς καθηγητές, καθώς καταξιωμένοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν το ρόλο των καθηγητών/μεντόρων.

Για τον πλήρη κατάλογο των υποτρόφων για το 2016 παρακαλώ πατήστε εδώ. Για να παρακολουθήσετε τα δεδομένα σε σύντομο video και infographic, παρακαλώ πατήστε εδώ. Μάθετε περισσότερα για το πώς η Coca-Cola επιστρέφει στις τοπικές κοινωνίες, εδώ.

Σχετικά με το The Coca-Cola Foundation

Το The Coca-Cola Foundation είναι το παγκόσμιο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της The Coca-Cola Company. Από την ίδρυσή του, το 1984, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από 990 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Coca-Cola Foundation, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Σχετικά με την The Coca-Cola Company

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.800 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η  The Coca-Cola Company εμπορεύεται 20 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 18 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες. Το χαρτοφυλάκιο της The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No. 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey στο www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo ή βρείτε μας στο Linkedin, στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company