Το 2010, η Coca-Cola ανακοίνωσε την πρωτοβουλία 5Χ20 TM (5by20TM), με στόχο την οικονομική ενδυνάμωση 5 εκατομμυρίων γυναικών επιχειρηματιών, σε όλο τον κόσμο, μέχρι το 2020, μέσα από την αλυσίδα αξίας που δημιουργεί η εταιρεία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, με τις οποίες η  Coca-Cola και οι εμφιαλωτές της, συνεργάζονται, σε περισσότερες από 200 χώρες στον κόσμο, από μικρούς παραγωγούς φρούτων, μέχρι τοπικές εταιρείες ανακύκλωσης, λιανεμπόρους και τεχνίτες, θα δουλέψουμε όλοι μαζί, για να ξεπεράσουν οι γυναίκες αυτές κάθε εμπόδιο που αντιμετωπίζουν για να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν μία επιτυχημένη και βιώσιμη επιχείρηση.

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι εντυπωσιακά!

Περισσότερες από 1,700,000 γυναίκες συμμετείχαν στα προγράμματά μας και βοηθήθηκαν σημαντικά, εκ των οποίων 500,000 μόνο μέσα στο 2016, γεγονός το οποίο μας δίνει την ικανοποίηση του να έχουμε φτάσει ήδη στο 41% του στόχου μας. Στην Ελλάδα, το σχετικό πρόγραμμα «Counting Stars» ξεκίνησε πέρσι, σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση МеXoXo και έχει ωφελήσει περισσότερες από 600 γυναίκες.

Η πρωτοβουλία 5Χ20 TM (5by20TM), υλοποιείται σε 64 χώρες, σε όλον τον κόσμο και μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει τη ζωή πολλών γυναικών στη Βόρεια Αμερική(3%), τη Λατινική Αμερική(13%), την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική(48%) και τις χώρες του Ειρηνικού (36%).

Επιδιώκουμε να προσεγγίζουμε γυναίκες όλων των ηλικιών, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκονται, όποιο και αν είναι το μονοπάτι της ζωής που έχουν τραβήξει, μέσα από κάθε σημείο της αλυσίδας αξίας που έχουμε δημιουργήσει, από την παραγωγή στους προμηθευτές και από εκεί στους εμφιαλωτές, τους διανομείς, σε κάθε μικρό τεχνίτη που συναντάμε στον δρόμο μας, αλλά και όλους εσάς τους πελάτες μας, σε όποια γειτονιά και αν βρίσκεστε.