Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή, τη φύση και την επιχείρησή μας. Είναι το κύριο συστατικό στα περισσότερα από τα προϊόντα μας, καθοριστικό για την παραγωγική μας διαδικασία και πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων από τα οποία εξαρτόμαστε και για τη γεωργία.Γι’ αυτό και σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, επικεντρωνόμαστε στη σημασία του γλυκού νερού και σε αυτά που κάνουμε, ως εταιρεία, για την προστασία αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου.Στην The Coca-Cola Company οι στόχοι μας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων εστιάζουν

·         στη μείωση του νερού που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των αναψυκτικών μας,

·         στην ανακύκλωση των υδάτινων λυμάτων στα εργοστάσια εμφιάλωσης με τα οποία συνεργαζόμαστε και τέλος

·         στην αναπλήρωση κάθε σταγόνας νερού που χρησιμοποιούμε στα αναψυκτικά μας.Χρόνο με τον χρόνο, μαζί με τους συνεργάτες μας στην εμφιάλωση, μειώσαμε το νερό που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας. Είναι ενδεικτικό ότι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σήμερα χρησιμοποιούμε 33% λιγότερο νερό απ’ ότι το 2004.

Αναπληρώνουμε το νερό το οποίο χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας.Ήδη, από το 2015 έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε τον παγκόσμιο στόχο που είχαμε θέσει για το 2020, δηλαδή να επιστρέφουμε κάθε σταγόνα νερού που χρησιμοποιούμε. Το 2017 ξεπεράσαμε τον στόχο μας για αναπλήρωση του νερού, επιστρέφοντας 150% του νερού το οποίο χρησιμοποιήσαμε. Αυτό υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 248 δισεκατομμύρια λίτρα ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Coca-Cola Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης συμβάλλει σημαντικά σε αυτό το επίτευγμα, αναπληρώνοντας το 340% του νερού που χρησιμοποιήσαμε στα προϊόντα μας, το 2017, δηλαδή για ποσότητα  νερού αρκετή για να γεμίσει το Empire State Building 35 φορές ή 14,000 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων!Αυτό το καταφέραμε με την ολοκλήρωση 25 μεγάλων έργων διαχείρισης υδάτινων πόρων, σε 12 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, για το σύνολο των οποίων είχαμε την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola. (Coca-Cola Foundation). Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δύο εμβληματικά προγράμματα, σε συνεργασία με δύο πολύτιμους εταίρους, με τους οποίους συνεργαζόμαστε σε μακροχρόνια βάση.

To έργο Living Danube είναι μία επταετής συνεργασία με το  WWF και τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία του Δούναβη (International Commission for the Protection of the Danube River), για την αποκατάσταση ζωτικής σημασίας υγροτόπων και πλημμυρισμένων πεδιάδων στην Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Κροατία. Αυτή η διεθνής λεκάνη απορροής είναι απολύτως απαραίτητη για την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων, καθώς τις προστατεύει από πλημμύρες, προσφέρει πόσιμο νερό, αλλά και ευκαιρίες αναψυχής.

Σε περιοχές όπου υπάρχει λειψυδρία, όπως στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Σικελία στη νότια Ιταλία, υποστηρίζουμε έργα ανακύκλωσης βρόχινου νερού, ανακύκλωσης υδατικών πόρων, καθώς και έργα εξασφάλισης επάρκειας του γλυκού νερού. Παράλληλα, υλοποιούμε εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση του νερού,  μέσω του προγράμματος «Μη Συμβατικών Υδάτινων Πόρων» (Non-Conventional Water Resources Program), σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συνεργασία για το Νερό στη Μεσόγειο. (Global Water Partnership Mediterranean). Πέρσι, γιορτάσαμε τη δέκατη επέτειο αυτής της σημαντικής συνεργασίας .

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που επιτύχαμε στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δηλαδή να μειώσουμε το παγκόσμιο αποτύπωμα μας αναφορικά με το νερό», λέει η Σοφία Κιλίφη, Sustainability and Community Manager για την Ευρώπη. «Έχοντας πολλές κοινωνίες που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στην περιοχή μας, αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες προκλήσεις, αλλά καταφέραμε να βρούμε δημιουργικές λύσεις και συνεργασίες για να τις υλοποιήσουμε. Στα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε όλα τα έργα τα οποία έχουμε ξεκινήσει και θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην προσπάθειά μας να επιστρέφουμε αξία στους ανθρώπους και στον πλανήτη