Όπως και να τους πεις, Millennials ή Generation Y ή μετά-millennials και Generation Z, όπου και να τους βρεις, κλεισμένους στο δωμάτιό τους ή σε κάποιον incubator, να περνούν ώρες πάνω από το laptop ή το κινητό τους, είναι εκείνοι και εκείνες που σχεδιάζουν με πείσμα το αύριο, σήμερα.

Στην Coca-Cola πιστεύουμε πολύ στις επόμενες γενιές, στα νέα ταλέντα και τις δυνατότητές τους, στη δύναμή τους να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι συνθήκες έχουν στρέψει στη μετανάστευση, περισσότερα από 500.000 από τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας, εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από αυτές τις γενιές. Η Coca-Cola θέλει να συμβάλλει στην αναστροφή αυτού του κύματος και να δώσει ευκαιρίες να μείνουν και να εργαστούν στη χώρα τους.

Θέλουμε να είμαστε στο πλευρό τους και επενδύουμε σημαντικά στην ανάπτυξή τους.

Εργαζόμαστε γι’ αυτό προς δύο κατευθύνσεις:

Η μία είναι η δημιουργία ευκαιριών μέσα στο ίδιο το σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα, μία δέσμευση που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το  40% των εργαζομένων μας ανήκουν στη νέα γενιά. Είναι τα νέα κύτταρα που μεταμορφώνουν και ανανεώνουν το DNA της μάρκας εδώ και χρόνια.

«40% των εργαζομένων μας ανήκουν στη νέα γενιά. Είναι τα νέα κύτταρα που μεταμορφώνουν και ανανεώνουν το DNA της μάρκας εδώ και χρόνια.»

Από την άλλη πλευρά, με το ποσοστό ανεργίας στους νέους να συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά, θέλουμε επιπλέον, να καλλιεργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν κάθε ταλαντούχο Έλληνα και Ελληνίδα να έχει τα εφόδια εκείνα που χρειάζεται για να βρει τον δρόμο του.

«Καλλιεργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν κάθε ταλαντούχο Έλληνα και Ελληνίδα να έχει τα εφόδια εκείνα που χρειάζεται για να βρει τον δρόμο του.»

Ενώνουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας με την  Coca Cola 3 Έψιλον και υλοποιούμε προγράμματα που στηρίζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα, αναπτύσσουν τις δεξιότητές των νέων ανθρώπων, τους καθοδηγούν και τους βοηθούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, σωστά και αποτελεσματικά.

Από το 2015 και μέχρι σήμερα, 4000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα που έχουμε δημιουργήσει, όπως οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Тhink Young και το «Youth Empowered», αλλά και υποστηρίζοντας άλλες πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης «ReGeneration», των Global Shapers Athens Hub που στηρίζουμε ενεργά. 

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος Counting Stars που υλοποιούμε με τη η ΜΚΟ Μexoxo, βοηθήσαμε 600 γυναίκες της ελληνικής περιφέρειας, μεταξύ αυτών πολλές νέες γυναίκες,   να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Σημαντικός υποστηρικτής, σε αυτήν μας την προσπάθεια, το Ίδρυμα της Coca-Cola(The Coca-Cola Foundation) το oποίο, εδώ και πολλά χρόνια, στέκεται δίπλα στους νέους και τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

«Σε κάθε κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή της. Αν το πρόβλημα της ανεργίας και η μετανάστευση των νέων είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας, η Coca-Cola θα είναι εκεί. Θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης.  Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα προγραμμάτων, που να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της εθνικής προσπάθειας για αύξηση της απασχόλησης των νέων, αλλά και πηγή έμπνευσης για την περαιτέρω ώθηση προς τη νεανική επιχειρηματικότητα.» δήλωσε η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας Coca-Cola για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα