Ο Asa Candler, ένας γεννημένος έμπορος, μεταμόρφωσε την Coca-Cola από μία ανακάλυψη, σε επιχείρηση.

Ο Candler γνώριζε ότι υπήρχαν πολλοί διψασμένοι άνθρωποι εκεί έξω και βρήκε εξαιρετικούς και καινοτομικούς τρόπους για να παρουσιάσει το νέο του, συναρπαστικό, δροσιστικό ποτό. Μοίρασε κουπόνια για τη δωρεάν, πρώτη, απολαυστική γνωριμία με την Coca-Cola και διένειμε σε όλα τα φαρμακεία που τη σέρβιραν, ρολόγια, σουβέρ, ημερολογία και άλλα προωθητικά υλικά που είχαν επάνω το λογότυπο της Coca-Cola.

Ο κόσμος  «έπεφτε» επάνω στην Coca-Cola παντού και αυτή η επιθετική προωθητική επιλογή έπιασε τόπο. Μέχρι το 1895, ο Candler είχε εγκαταστάσεις παραγωγής του νέου μείγματος Coca-Cola, στο Chicago, το Dallas και το Los Angeles.

Αναπόφευκτα η δημοφιλία του νέου ποτού έφερε τη ζήτηση. Το 1894, ένας επιχειρηματίας από το Mississippi, με το όνομα Joseph Biedenharn έγινε ο πρώτος που έβαλε την Coca-Cola μέσα σε μπουκάλια. ‘Εστειλε 12 από αυτά στον Candler, ο οποίος δεν έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας πολύ έξυπνος επιχειρηματίας, δεν συνειδητοποίησε τότε ότι το μέλλον της Coca-Cola θα ήταν σε εμφιαλωμένες, φορητές συσκευασίες, τις οποίες οι πελάτες θα μπορούσαν να παίρνουν μαζί τους παντού. Ακόμη δεν το είχε συνειδητοποιήσει, ούτε πέντε χρόνια μετά, το 1899, όταν δύο δικηγόροι από την Chattanooga, ο Benjamin Thomas και ο Joseph Whitehead, εξασφάλισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα, από τον Candler, να εμφιαλώνουν και να πωλούν το αναψυκτικό, μόνο για ένα δολάριο.

Μείνε και εξερεύνησε