Ήταν 1886 και οι εργάτες στο λιμάνι της Νέας Υόρκης κατασκεύαζαν το Άγαλμα της Ελευθερίας.  800 μίλια μακριά, ένα άλλο σημαντικό, αμερικανικό σύμβολο επρόκειτο να ανακαλυφθεί. Όπως άλλοι άνθρωποι που έγραψαν ιστορία, έτσι και ο John Pemberton, ένας φαρμακοποιός από την Ατλάντα παρακινημένος από απλή περιέργεια, ανακάτεψε ένα άρωμα με ένα υγρό στο χρώμα της καραμέλας και μόλις ήταν έτοιμο το μετέφερε στο φαρμακείο του Jacobs.

Εδώ, το μείγμα αναμείχθηκε με ανθρακούχο νερό, το έδωσαν για δοκιμή σε κάποιους από τους πελάτες του φαρμακείου και όλοι συμφώνησαν ότι αυτό το νέο ποτό ήταν το κάτι άλλο. Έτσι, το φαρμακείο του Jacobs άρχισε να το σερβίρει για 5 σεντς το ποτήρι. Ο λογιστής του Pemberton, ο Frank Robinson, ονόμασε το νέο μείγμα Coca-Cola και το σημείωσε στα βιβλία του, με τον ιδιαίτερο γραφικό του χαρακτήρα.

Από εκείνη την ημέρα, μέχρι σήμερα, η Coca-Cola γράφεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Την πρώτη χρονιά, ο Pemberton πουλούσε μόλις 9 ποτήρια Coca-Cola την ημέρα. Έναν αιώνα αργότερα η Coca-Cola έχει παράξει περισσότερα από 10 δισ. γαλόνια. Στην πορεία του χρόνου, μεταξύ του 1888 και του 1891, ο επιχειρηματίας της Ατλάντα Asa Griggs Candler εξασφάλισε τα δικαιώματα της νέας μάρκας για περίπου $2,300. Ο Candler θα γινόταν λίγο αργότερα ο πρώτος Πρόεδρος της Coca-Cola και ο πρώτος που θα εμπνεόταν το νέο, πραγματικό και μακρινό όραμα για την επιχείρηση και τη μάρκα.

Μείνε και εξερεύνησε